Visiem, visiem, visiem! Iespēja pārbaudīt Latvenergo solīto!!!

Latvijas TV skatītājiem 16.02.2010 tika noraidīta sekojoša ziņa:

“Kā skaidro Latvenergo, par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā pašreizējais tarifs 8,25 santīmi par kilovatstundu; parastām mājsaimniecībām šo termiņu pārsniegt faktiski nav iespējams, savukārt bagātniekiem, kuriem mājās ir apsildāmās grīdas, baseini un citas ekstras, kas patērē daudz elektroenerģiju, pārsniedzot 1200 kWh likmi, tarifs būs 10,74 santīmi par kWh.”

Avots: TV3 ziņas, 16.02.2011 19:50, par jaunajiem elektroenerģijas tarfiem sākot no 13. minūtes.

Mēs aicinām visus, kas ir aprēķinājuši, ka nespēs iekļauties 1200 kWh gada patēriņā, izmantot lielisko iespēju, ko piedāvā Latvenergo savā lapā www.efektivi.lv. Tur iespējams pieteikties uz speciālistu bezmaksas konsultācijām pa to, kā samazināt elektroenerģijas patēriņu. Ja Latvenergo nemelo, ikvienai “parastai” mājsaimniecībai ir iespējams iekļauties 1200 kWh – jautājiet speciālistiem!

Aicinām dalīties komentāros ar saņemtajiem ieteikumiem – tā mēs parādīsim, kam taisnība!

Birkas: , , , , , , , , ,

6 komentāri par “Visiem, visiem, visiem! Iespēja pārbaudīt Latvenergo solīto!!!”

  1. gincha saka:

    bet vai nebūs tā, ka latvenergo piedāvās iepirkt megakrutās iekārtas, spuldzes utml., kuras tiešām patērē ievērojami mazāk, bet ieguldījumi mērāmi tūkstošos latu, kuri atmaksājas pēc vairākiem gadiem. Iespējams, ka nomainot visas elektrības paterējošas iekārtas mājā uz ekonomiskām tiešām var sasniegt 100kWh, bet ar kādiem ieguldījumiem!?

  2. Aina saka:

    Es uzskatu, ka viņu anketu aizpildot, pēdējā, papildinformācijas laukā ir jānorāda būtiskie papildus apstākļi, piemēram, “mūsu ģimenes rocība 100Ls/mēn uz 3 cilvēkiem, piedāvāt tikai padomus, kas neprasa finanšu ieguldījumus”. Viņi taču paši sola individuāli piemērotus risinājumus. Ja nevar piedāvāt kompetentu padomu cilvēku esošās rocības ietvaros, tad kāda jēga uzturēt veselu iestādi? Ieteikt izmest visu laukā un nomainīt ar A+ klases iekārtām varu arī es tepat uz vietas, neliekot gaidīt rindā.
    Kā jau kaut kur minējām- mērķis ir panākt, lai valdība ierauga reālo situāciju valstī. Ja Muhameds nenāk pie kalna, tad kalnam jāceļas un jāiet pie Muhameda, kamēr pamanīs. Šis ir viens no daudzajiem ceļiem, kā to var darīt uzreiz, legāli, katrs, masveidā un bez maksas. Viena lieta ir panākt, ka viņi paši ir spiesti atzīt, ka melojuši un iekļauties nav iespējams. Otra- ka kādu pielietojamu padomu, domājams, katrs tomēr iegūs. Visi jau nav tādi entuziasti, lai spraustu tos mērītājus katrā rozetē. Pat man, kaut domāju, ka sen esmu visu optimizējusi, saradās vesela kaudze jautājumu, kuri mani patiešām interesē.

  3. Ādolfs V. Napoleons saka:

    Mums mājās sen jau gan ledusskapji, gan trauku mazgājamā mašīna, gan veļas mašīna ir A+ klases. Saskrūvētas ekonomiskās spuldzes (gan megadārgās 1W LED, gan 7W gāzizlādes, gan arī -30% halogēnās). Tas viss deva savu rezultātu. Tomēr ir lietas, kas patērē, un no kurām var tikai atteikties, lai ietaupītu.

    Bet vai tas ir iespējams? Nesildīt ūdeni boilerā? Slēgt elektrisko apkuri iekšā tikai no rīta un vakaros? Neslēgt āra apgaismojumu. Nelietot cepeškrāsni, mikroviļņu krāsni un elektrisko tējkannu? Datoru ieslēgt tikai uz 1 stundu dienā, bet TV – tikai uz hokeju vai Panorāmu? Telefonus lādēt tikai darbā? Ko vēl – varbūt mazgāties tikai reizi nedēļā – “veļas dienā” (un vēlams pie radiniekiem malkas pirtiņā)???

  4. Sandis saka:

    Aizsūtīju pieprasījumu Latvenergo jau pagājušajā nedēļā. Vēl līdz šim brīdim neesmu saņēmis viņu ieteikumus, kā vēl es savā mājsaimniecībā varētu kaut ko ietaupīt uz elektrības rēķina. Nojaušu, ka reāli viņiem man nav ko ieteikt. Var jau aiziet līdz tādam marasmam, kā dzīvot mājās sveču gaismā, veļu mazgāt ar rokām, sildīt ārā uz ugunskura lielo zupas katlu, neskatīties televizoru utt., bet tā mēs nonākam līdz tam-a, priekš kam tad vispār dzīvot, priekš kam mūsu valstij vajadzīgi tās pilsoņi vai tādi pilsoņi, kas reāli nespēs samksāt rēķinus pēc jaunajiem tarifiem? Nāk prātā klasiskais Staļina ciniskais teiciens:”Ņet čeloveka, ņet probļem…”

  5. Mājsaimniece saka:

    Varbūt, lasot anketas, kaut ko palaidu garām, bet vai nav būtiski, cik cilvēku dzīvo konkrētajā apzdīvojamā platībā? Konkrēti par manu ģimeni. Dzīvojam privātmājā – 3.istabās + virtuve+ vannas isjaba kopā ar tualeti + centrālā apkure. Tikai viena būtiska nianse. Pašreiz apstāķļi ir tādi, ka 1 istabā dzīvoju es, vīrs un nepilngadīgā meita, 2.istabā – pilngadīgā meita ar vīru un mazmeitu, 3.istabā – pilngadīgā meita. Tātad faktsiki trīs ģimenes. Loģiski, ka nu nekādi 7 cilvēki nevaram iekļauties 100 kw mēnesī. Pie apstākļiem, kad gandrīz visi pilngadīgie strādā, vēl kaut kā iespējasm samaksāt, bet pirms gada strādāju – es, vīrs un viena pilngadīgā meita. Knapi vilkām galus kopā, lai samaksātu komunālos un paēstu.Meita ar vīru gribēja nokārtot savai ģimenei trūcīgās ģimenes statusu, lai vismaz kaut kā varētu palīdzēt. Atkal nekā, tika saskaitītas mūsu trīs strādājošo algas kopā un izdalīts uz mājā dzīvojošo skaitu un 5 lati par daudz. Vienīgais risinājums -atkal jākrāpjas – jāizdeklarē strādājošie no mājas ārā, bet kāpēc nevarētu būt, ka reāli skatās cik ģimenes dzīvo mājā un ņem vērā viņu ienākumus nevis kopējos vai atkal noteikt kādu citu minimālo patēriņu šādās situācijas, bet ne jau 100 kw.

  6. Aina saka:

    Sandim.
    Arī es nosūtīju Latvenrgo pieprasījumu reizē ar šī raksta publicēšanu.
    Arī ar mani neviens nav sazinājies “tuvākajā laikā”, kā solīts anketā.
    Tā kā ik pa laikam saņemam ziņas par to, kā reāli Latvenergo atbild cilvēkiem, kas par šiem jautājumiem ar viņiem sazinās, piemēram, telefoniski, tad pie šī jautājuma mēs vēl atgriezīsimies. Jāsavāc vairāk faktu.;)

Atstāt komentāru